Upoznajte alat koji podiže efikasnost svakog procesa selekcije
22/01/2018
  • stef
  • Blog
  • Коментари су искључени на Upoznajte alat koji podiže efikasnost svakog procesa selekcije

Danas dobro isplanirana selekcija kandidata predstavlja polovinu odrađenog posla. Samim tim, dobro odabran kandidat je osnovni uslov da biste kasnije nastavili da radite na njegovom razvoju i od njega napravili produktivnog i zadovoljnog zaposlenog.

Ukoliko se bavite regrutacijom i selekcijom, testovi za procenu ličnosti i sposobnosti predstavljaju moćne alate koje treba da implementirate u vaš proces selekcije, kako biste unapredili poslovanje vaše organizacije. Zato želimo da vam pokažemo zašto je uvođenje navedenih testova neophodno vašoj kompaniji.

Istraživanja pokazuju da čak 98% najuspešnijih kompanija širom sveta koriste upravo testove za procenu ličnosti, kada je reč o zapošljavanju novih kadrova.

Razumno je da će za posao asistenta, na primer, biti potreban jedan tip osobina i kompetencija, dok će za poziciju berzanskog brokera biti potrebne sasvim druge osobine.

Zašto je određivanje tipa ličnosti u procesu selekcije bitno?

Lične karakteristike predstavljaju jedan od najvažnijih faktora kada je u pitanju razmatranje kandidata za posao.

Na osnovu dobijenih rezultata testova ličnosti i sposobnosti, koji se rade u obliku testa, poslodavac dobija kompletnu sliku o kandidatu – koja su to ponašanja, veštine i sposobnosti koje će dovesti do uspeha u datoj ulozi, poziciji ili poslu.

Ključ za kvalitetno obavljanje procesa selekcije jeste u tome da odaberete kandidata čiji stav, vrednosti i način razmišljanja najviše odgovaraju vašoj organizacionoj kulturi i da ga zatim obučite veštinama neophodnim za uspešno obavljanje poslova.

Globalni lider u oblasti psihometrijske analize, SHL Talent Assessments nudi proverene i naučno utemeljene alate za procenu, kao i konsultantske usluge koje organizacijama pomažu da razvijaju prave ljude za prave pozicije. Više o tome OVDE.

 Jedan od najčešćih uzroka nedovoljne produktivnosti zaposlenih je nedostatak preciznosti u procesu identifikovanja potrebnih talenata.

Da li se testovi za procenu ličnosti mogu koristiti i za razvoj zaposlenih?

Ovi testovi mogu se koristiti kako u procesu selekcije tako i za efektivan razvoj postojećih zaposlenih.

Ukoliko je u pitanju velika organizacija u kojoj posao obavlja nekoliko zatvorenih timova, uz pomoć procene na osnovu testova ličnosti i sposobnosti možete odrediti u kom timu bi potencijalni kandidat najproduktivnije funkcionisao.

Takođe se mogu koristiti kao alat koji će članovima disfunkcionalnih timova pomoći da upoznaju i prevaziđu razlike koje ih koče. Povećanje svesti o različitim tipovima ličnosti može stvoriti produktivniju timsku atmosferu, jer olakšava sam proces komunikacije između zaposlenih.

 Koji to alat koriste najuspešnije kompanije u procesu selekcije?

OPQ model postavlja visoke standarde u merenju potencijala zaposlenih, jer pruža jasan i jednostavan okvir za razumevanje uloge pojedinca na radnom mestu i njegov uticaj na kvalitet obavljanja poslova.

Ovaj model korišćen je za procenu talenata u najuspešnijim svetskim kompanijama kao što su: NASA, Swarovski, Heineken, Coca Cola, Vodafone, Adobe, Adecco, OMW, Lego, Campari, Delhaize, Hilton, Visa i mnogi drugi, čineći ga jednim od najtraženijih upitnika za procenu talenata.

Format pitanja u upitniku je prinudnog izbora gde kandidat dobija tri izjave. Među ponuđenim izjavama, kandidat treba da izabere jednu koja se najviše odnosi na njega i jednu koja se najmanje odnosi na njega. Koristeći ovu formu pitanja, kontrolišu se socijalno poželjni odgovori.

Pitanja se odnose na 3 velike oblasti:

  • ODNOS S LJUDIMA
  • STIL RAZMIŠLJANJA
  • OSEĆANJA I EMOCIJE

OPQ model se može koristiti za procenu svih nivoa zaposlenih s ciljem identifikovanja potencijala i pravljenja razvojnih planova.

Ono što je izuzetno značajno kada je u pitanju ovaj tip testiranja jeste činjenica da se može primeniti za sve vrste profesija.

Popularan širom sveta, a od sada i kod nas!

SHL je procenio preko 8 miliona kandidata i isporučio više od 40 miliona procena tokom prošle godine. Na osnovu višedecenijskog iskustva, razvio je inovativna rešenja koja će pomoći globalnim organizacijama da identifikuju najkvalitetnije kandidate i u skladu sa tim poboljšaju poslovne rezultate.

Pristup najboljim metodama za usavršavanje dostupan je od sada i u Srbiji, a više o načinu na koji to možete učiniti otkrijte ovde.

Pročitaj još

Pročitaje članke sa sličnom temom.