Procena 360° pruža detaljnu povratnu informaciju o veštinama, sposobnostima, osobinama ličnosti i drugim karakteristikama pojedinca koje su relevantne za posao koji obavlja. Za jednu osobu procena se radi iz više perspektiva: sopstvene (samoprocena), menadžerske, direktno podređenih, kolega i drugih ( na primer internih klijenata).

Ova procena je zasnovana na analizi odgovora na upitnik Univerzalni model kompetencija i daje uvide u stvarna ponašanja procenjivanog kandidata u poslovnom okruženju. Kako bi dobile maksimum od svojih zaposlenih kompanije moraju da znaju njihove snage i oblasti za razvoj, a da ih potom postave na pozicije na kojima će dobiti maksimalnu vrednost od svakog pojedinca. 360° procena vam omogućava da pripremite prave ljude za prave pozicije i da usmerite njihov razvoj, bilo kroz trening ili neki drugi vid podrške, ka ostvarenju izuzetnih rezultata.

Detaljnije o Proceni 360°

Ključne karakteristike Procene 360°


» Procena se obavlja online.

» Višejezičnost – Dostupna je na srpskom, engleskom, mađarskom, rumunskom, češkom, slovačkom, bugarskom i nemačkom jeziku.

» Relevantnost upitnika – Svi upitnici i alati kompanije SHL prolaze rigoroznu statističku proveru pre puštanja na tržište. Samim tim, svi upitnici koji se koriste su validni i pouzdani. U odnosu na druge alate koji se mogu praviti tailor made za kompaniju, SHL 360 alat je već proveren na uzorku od preko 6 miliona ispitanika širom sveta. Kao rezultat ovih istraživanja potvrđena je relevantnost ovog upitnika u poslovne svrhe.

» Evaluacija i tumačenje testa vrše se algoritamski, tako da su rezultati pravedni i ne zavise od subjektivne ocene procenjivača.

» Bezbednost informacija – Bezbednost i integritet testova se štiti kroz partnerstvo sa Caveon Test Security, vodećom kompanijom na polju zaštite online programa za testiranje od neovlašćenog korišćenja, koja koristi najsavremenija rešenja u zaštiti podataka. Na ovaj način možete biti sigurni da su vaši podaci i procesi testiranja bezbedni i ispravni.

» Procena potencijala naspram razvijenosti određenih kompetencija – 360° procena se najčešće radi u kombinaciji sa procenom potencijala testom Occupatinal Personality Questionnaire. Na osnovu toga možemo ukrstiti potencijal i performans i prepoznati u kojim tačno oblastima ljudi imaju prostor za razvoj i napredovanje, a gde su već premašili svoje potencijale i gde bi dalji pokušaj razvoja bio trošenje vremena i energije.

U čemu je vrednost Procene 360°?
Vrednost Procene 360° leži u moći da prouzrokuju promene u načinu ponašanja zaposlenih koje vode do povećanja uspeha kompanije.

Koji su benefiti korišćenja Procene 360°?


Daje konkretne i opipljive rezultate
Identifikovana potreba za individualnim i timskim razvojnim potrebama
Jasno usmereni planovi za razvoj i treninge
Omogućava identifikovanje veze između strategije organizacije i znanja, veština i sposobnosti neophodne za određenu poziciju
Pomaže kompanijama da procene koja su to ponašanja, veštine i sposobnosti aktuelne kod određene osobe u datoj ulozi, poziciji ili poslu
Smernice za potencijalno reorganizovanje zaposlenih
Imate pitanja? Kontaktirajte nas:
Brojevi telefona:
+ 381 (0)11 4123 470
+ 381 (0)11 4123 410
Adresa:
Bulevar kralja Aleksandra 219/II Beograd, Srbija

Pročitaj još

Pročitaje članke sa sličnom temom.
Atria Talent Management poseduje sveobuhvatno znanje i tehnologije koje će vam pomoći da usvojite najbolju praksu i obezbediti da uvek donosite prave odluke o svojim zaposlenima.