SHL Verify je kompletno rešenje koje uključuje jedinstvenu kombinaciju testova i omogućava poslodavcima da bezbedno, efektno, brzo i lako sprovedu online testiranje kandidata. Razvijen uz direktan doprinos iskusnih korisnika testova širom sveta, SHL Verify nudi superioran pristup online testiranju sposobnosti i inteligencije.

SHL Verify testovi podesni su za niz poslova, od početničkog, preko administrativnih pozicija do menadžerskog nivoa. Testovi sposobnosti vam omogućavaju da merite kako numeričke, tako i verbalne i induktivne sposobnosti u zavisnosti od potrebe.

Detaljnije o SHL Verify testovima:

Tipovi testova


» Numerički test sposobnosti
Test numeričkog rezonovanja osmišljen je za merenje sposobnosti kandidata da donese ispravnu odluku ili zaključak na osnovu numeričkih ili statističkih podataka. Test je namenjen merenju sposobnosti rada sa numeričkim podacima u kontekstu realnog radnog mesta.

» Verbalni test sposobnosti
Test verbalnog rezonovanja osmišljen je za merenje sposobnosti kandidata da oceni logiku različitih vrsta argumenata, predstavljenih u pisanoj formi. Kroz sadržaje tipične za različita radna okruženja, test meri sposobnost određivanja utemeljenosti izvučenih zaključaka.

» Induktivni test sposobnosti
Test Verify induktivnog rezonovanja osmišljen je za merenje sposobnosti kandidata za donošenje zaključaka i razumevanje odnosa između različitih pojmova, nezavisno od ranije stečenog znanja.

Superioran pristup online testiranju sposobnosti
Za manje od 25 minuta imajte uvid u rezultate testiranja sposobnosti

Dve faze testiranja


SHL Verify testovi se sastoje od dva koraka. Paket uključuje SHL Verify testove sposobnosti, moćan online test, iza koga sledi kratak test verifikacije, koji nije obavezan. Ovaj proces je osmišljen u cilju potvrde rezultata kandidata koji su ušli u uži izbor, i koji su prvi test popunili online, u uslovima bez nadzora.

Faza I- Verify testovi sposobnosti

Online, bez nadzora
Strog i precizan kao tradicionalni testovi sposobnosti, ali brži i u online formi
Podesan za različite nivoe u organizaciji
Rezultat testiranja je izveštaj testa sposobnosti

Faza II- Test verifikacije – provere

Nije obavezan, u online formi, uz nadzor
Vrlo kratak, bez administrativne naknade
Potvrđuje učinak kandidata, postignut na testu sposobnosti bez nadzora
Rezultat testa verifikacije – nema ocena, samo jednostavan odgovor “potvrđeno/nije potvrđeno”

Ključne karakteriske:


» Tehnologija
SHL je razvio najsavremeniju tehnologiju u cilju podrške nauci koja stoji iza SHL Verify testa.

» Verify Item Bank
Baza test pitanja, za svakog kandidata generiše jedinstven Verify test sposobnosti. Ovakav pristup povećava sigurnost sadržaja, sprečavajući pirateriju, kopiranje i razmenjivanje sadržaja testa, što smanjuje mogućnost ‘varanja’ od strane kandidata.

» Proces verifikacije
Po završetku Verify testa sposobnosti, kandidatima se nudi test verifikacije – potvrde, koji nije obavezan. Kao rezultat daje jednostavan odgovor ‘Potvrđeno’ ili ‘Nije potvrđeno’.

» Bezbednost podataka i usluge obezbeđenja
Bezbednost i integritet Verify testova štitimo kroz partnerstvo sa Caveon Test Security, vodećom kompanijom na polju zaštite online programa za testiranje od neovlašćenog korišćenja, koja koristi najsavremenija rešenja u zaštiti podataka. Na ovaj način možete biti sigurni da su vaši podaci i procesi testiranja bezbedni i ispravni.

» Naučna preciznost
SHL Verify testovi namenski su razvijeni za internet, i osmišljeni su prema najstrožim standardima. Svrstavaju se među najmoćnije psihometrijske testove ikad napravljene – precizni su koliko i tradicionalni offline testovi, i podržani dokazima validnosti.

SHL Verify se može koristiti za razne vrste poslova
Omogućava Vam da merite kako numeričke, tako i verbalne i induktivne sposobnosti u zavisnosti od potrebe.

Šta omogućava upotreba SHL Verify Testova :


Upotreba SHL Verify u ranoj fazi selekcije omogućava brzu eliminaciju slabih kandidata, te se na taj način smanjuje trajanje i troškovi procesa selekcije, što omogućava da sredstva budu usmerena na najbolje kandidate
SHL Verify testovi su brži od tradicionalnih, pa se rezultati dobijaju za mnogo kraće vreme
Ušteda troškova kroz kvalitetnije odlučivanje u procesu selekcije, koje smanjuje odliv kadrova i poboljšava učinak
Uklanjanjem rizika od ‘varanja’ i kršenja pravila bezbednosti, odluke o zapošljavanju donose se na bazi pouzdanih podataka
Uz superiorna svojstva ovih testova, moguće je tačnije predviđanje potencijalnog učinka
Može se integrisati u druge grupe testova za upravljanje talentima, za programe zapošljavanja i upravljanja ljudskim potencijalom
Zahteva minimalno administrativno angažovanje
Ne zahteva štampane materijale, jer se sve radi online
Kandidati mogu popuniti test u vreme koje im odgovara – testovi su dostupni 24 sata dnevno, svakog dana.
Uštedite vreme, novac i energiju prilikom selekcije
SHL Verify će vam ukazati koji su to jaki kandidati na koje treba da se fokusirate
Imate pitanja? Kontaktirajte nas:
Brojevi telefona:
+ 381 (0)11 4123 470
+ 381 (0)11 4123 410
Adresa:
Bulevar kralja Aleksandra 219/II Beograd, Srbija

Pročitaj još

Pročitaje članke sa sličnom temom.
Atria Talent Management poseduje sveobuhvatno znanje i tehnologije koje će vam pomoći da usvojite najbolju praksu i obezbediti da uvek donosite prave odluke o svojim zaposlenima.